Het Gemeente Nieuws

[Bron: Hét Gemeente Nieuws – Mook (29 mei 2019)]

[HetGemeenteNieuws-Mook-Carin_Janssen-Een_Verborgen_Kunsttalent_in_Molenhoek-29mei19 (PDF)]

Carin Janssen, een verborgen kunsttalent in Molenhoek

 

MOLENHOEK – Of het nu om gouden eeuw techniek schilderen gaat, beelden in steen, hout en klei en aquarellen, Carin Janssen (51) kan het gelijk. In de woning alsmede in de tuin aan de Rijksweg in Molenhoek is het net een kunstexpositie.

Carin is eigenlijk een laatbloeier en pas enkele jaren geleden kwam men erachter dat zij over diverse talenten beschikt. Het begon allemaal 4,5 jaar geleden dat Carin werd aangenomen op de kunstacademie in het Belgische Arendonk als beeldhouwer. Daar al kwamen haar talenten van tekenen en schetsen (voor het maken van schetsen voor beelden en dergelijke) al naar boven. In Nederland werd je op die leeftijd niet op een kunstacademie aangenomen, aldus Carin. Na enige tijd gaf haar docent aan om ook te gaan schilderen. Want jij hebt talent, zo liet hij weten, zoek je weg, je komt er, liet hij weten. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en na 3,5 jaar vertrok zij naar de Vrije Academie klassiek schilderen in Nunspeet, waar Carin na het eerste jaar al afstudeerde met de opdracht twee Rembrandts te schilderen (zie foto). De Rembrandts van Carin zijn geschilderd met de goudeneeuw-techniek (schilderen met pigment) en zijn van die kwaliteit dat ze binnenkort te zien zullen zijn van 8 juni tot en met 14 juli in het Noord-Veluwe Museum in Nunspeet.

Ook van de kant van het Rijksmuseum is interesse getoond, maar daar heeft Carin nog niets definitief van gehoord. Inmiddels is er ook interesse getoond om haar Rembrandts te tonen op internationale exposities te weten in de Verenigde Arabische Emiraten, Amerika en China. Maar eerst in de Nederlandse musea dit afwerken, aldus Carin.